Verken de Westhoek

Onze selectie van de beste adressen.

Doen

Wat is er te doen in de Westhoek?

Bezoeken

Monumenten, musea en cultuur.

Eten & Drinken

Culinair genieten in de Westhoek.

Heerlijke fiets- en wandeltochten

Oud Moeshof ligt op op fietsknooppunt nummer 31 en tal van themaroutes passeren de B&B. We hebben trouwens het label van fietsvriendelijke B&B. Een pluspunt voor de vele fietsers! Er zijn ook tal van fietskaarten bij ons te verkrijgen, zo hoeft u zich niet te verplaatsen naar een toeristisch kantoor. Voor een zorgeloze dag kunnen wij , op aanvraag, zorgen voor een lunchpakket. Geen fiets bij? Geen probleem! Bij ons kan u ook een fiets huren. Geef dit aan bij uw boeking.

Een dagje kust

Het Oud Moeshof ligt op amper 15 minuten van Koksijde, De Panne en Nieuwpoort: drie heerlijke badsteden voor een dagje gezellig kuieren. Geniet van de kust in de zomer of van de verschillende kerstmarkten in de winter.

De charme van Noord-Frankrijk

Door onze locatie dicht bij de Franse grens, is het bezoeken van de verschillende knusse dorpen in Noord-Frankrijk geen enkel probleem. Verken dit mooie gebied en keer helemaal terug in de tijd. Dagje Noord-Frankrijk? Vraag ons naar tips en eventueel een lunchpakket. We helpen u graag op weg.

Er even tussenuit?

De Grote Oorlog

De Westhoek is waar Wereldoorlog I sterk leeft, meer dan 100 jaar na de feiten. Overal ontdekt u restanten uit die tijd. Bezoek monumenten zoals de Menenpoort in Ieper, Tyne Cot in Passendale of het Albert I-monument in Nieuwpoort. Er lopen vele fiets-, auto- en wandelroutes in de Westhoek die u door de geschiedenis van WO I loodsen.

Brouwerij Sint-Sixtus

Op zo'n 20 minuten van het Oud Moeshof wordt het meermaals verkozen beste bier van de wereld gebrouwen: de trappist West-Vleteren 12. Legendarisch moeilijk te verkrijgen in de detailhandel, maar bij Sint-Sixtus kunt u er onbeperkt van genieten, zowel binnen als buiten.

Jules Destrooper

Een icoon in België en ver daarbuiten: de koekjes van Jules Destrooper zijn door velen geliefd. In het bezoekerscentrum in Lo kunt u terecht voor een kijk achter de schermen en leert u meer over de geschiedenis van deze wereldberoemde koekjes. Even proeven, dat hoort er ook bij!

Van sport tot natuur, van cultureel erfgoed tot musea, voor elk wat wils.
Meer dan 0 activiteiten!

Aanbevolen: 't Hof van de Hemel

In dit historische pand kunt u genieten van een buitengewone maaltijd. Dit restaurant kenmerkt zich door de uitgebreide bierkaart, de diepgaande bierkennis en de aangepaste gerechten met bier! Daarbovenop dragen zij het prestigieuze label van Orval Ambassadeur. Een aanrader voor een heerlijk avondje genieten. Reserveren is aanbevolen en kan via de website of via Het Oud Moeshof.

Aanbevolen: De Beurs

Centraal gelegen op de markt van Veurne, biedt deze Belgisch-Franse keuken een heerlijk aanbod rijkelijke maaltijden. In de zomer kunt u genieten van het mooie terras. Geen reservatie? De gastvrouw verwelkomt u graag in de lounge tot een tafel vrijkomt.

Aanbevolen: Potje Paté

In het hartje van Alveringem, op een steenworp van Het Oud Moeshof, vindt u het beroemde Potje Paté. Een uniek ambachtelijk restaurant waarvan de paté tot ver buiten België bekend is. Geniet van dit unieke karakter, maar maak zeker tijdig een telefonische reservatie.

Meer weten?

Dit is slechts een kleine selectie uit de vele bezienswaardigheden die de Westhoek rijk is. We helpen u graag bij het ontdekken van onze unieke streek. Er is voor elk wat wils!

Dé bierstreek bij uitstek

De beste bieren van de wereld worden gebrouwen in de hoppestreek van België. Er zijn tal van bruine biercafés, oude brouwerijen en begeleide proeverijen. Neem contact op en we sturen u graag een selectie van de beste adressen.

Hoogstaande keuken aan een scherpe prijs

Op zoek naar een specifiek restaurant? Wilt u een unieke beleving voor een verjaardag, huwelijk of andere gelegenheid? Stuur ons een mail en we helpen u graag verder.

Privacy *